Dit is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld

Je zal er maar wonen; het eiland Tristan da Cunha gelegen op 1.500(!) kilometer afstand van het vaste land. Het eiland is 98 vierkante kilometer groot en maakt deel uit van het Britse eilandenterritorium waaronder ook Sint-Helena en Ascension vallen.

Tristan da Cunha bezoeken

Om Tristan da Cunha te bezoeken moet je een flinke tocht maken, maar als je echt wilt ervaren hoe het is om afgelegen te zijn, dan is het de moeite waard. Als bezoeker moet je eerst toestemming krijgen voordat je aan je avontuur kunt beginnen. Het eiland is alleen per boot bereikbaar met een zes dagen durende tocht vanaf Kaapstad.

Het leven op het eiland

Mocht je de tocht ervoor hebben is het zeker waard het plaatsje the Seven Seas te bezoeken, waar winkels, een golfbaan, huizen, een school en de haven te vinden zijn. Hoewel het afgelegen ligt, is het eiland niet helemaal afgesloten van de wereld. Er is televisie, radio, een online krant en sinds 2006 een internetcafé. Ook leven er allerlei wilde dieren hier, waaronder pinguïns, albatrossen en walvissen.

Bewoners op Tristan da Cunha

Op dit moment wonen er nog geen driehonderd inwoners op Tristan da Cunha. Deze inwoners behoren oorspronkelijk tot slechts negen families, waarvan de familienamen zijn: Glass, Swain, Green, Rogers, Hagan, Collins, Squibb, Lavarello en Repetto. Alle gezinnen op het eiland bezitten naast hetzelfde inkomen ook een gelijke hoeveelheid land en vee in de vorm van 2 runderen en 7 schapen per gezin. Edinburgh of the Seven Seas (foto hieronder) ligt aan de noordkant, het enige gedeelte van het eiland dat enigszins vlak is.

Er is één politieagent als ordehandhaver, maar deze vervult ook andere taken op het eiland. Bekijk de foto’s en video hieronder;

Foto: Facebook pagina Tristan da Cunha