Dit zijn dé mooiste vakantiebestemmingen van Afrika

Dit zijn dé mooiste vakantiebestemmingen van Afrika

Voor de mensen die Afrika een prachtig land vinden en er graag op vakantie gaan, is er ook enorm veel keuze. Dit continent is het op 1 na grootste van de wereld en telt 54 landen. Zo kun je dus heel vaak op vakantie naar Afrika en toch elke keer weer wat nieuws ontdekken. Van die 54 landen zijn er een aantal landen die je sowieso niet mag missen. Je vindt er zoveel moois. Je kunt prachtige bergen, de mooiste wereldwonderen, adembenemende uitzichten, imposante watervallen, traditionele culturen en idyllische bounty-stranden. Wat voor een vakantie je ook wilt, of je nu voor avontuur of zon, zee en strand wilt gaan, in Afrika kun je voor veel verschillende vakanties terecht.

Het land dat alles te bieden heeft

Tanzania is een prachtig Afrikaans land waar je eigenlijk wel geweest moet zijn als je van Afrika houdt. Dit land heeft alles, cultuur, natuur, wilde dieren en prachtige stranden. Zanzibar is een eiland in de archipel van Tanzania waar je geweest moet zijn. Ook in het noordoosten van Tanzania, zou je eens heen moeten gaan. Hier vind je de Kilimanjaro. Dit is een wereldbekende berg en is maar liefst 5.895 meter hoog. Daarmee is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika en is een highlight die je tijdens je vakantie in Afrika gezien moet hebben. Bovenop de berg ligt sneeuw wat altijd blijft liggen en daarnaast is het ook een berg welke een fanatieke wandelaar of klimmer goed kan beklimmen.

Bekijk 1 van de 7 wereldwonderen in Egypte

Een ander land dat echt met recht op je lijstje moet staan, is Egypte. Hier vind je de prachtige piramides van Gizeh. Deze zijn heel goed bewaard gebleven ook al zijn ze al talloze jaren oud. Bij Gizeh vind je ook de grootste en oudste piramide die van Cheops. Het is dan ook dat deze piramide tot 1 van de 7 klassieke wereldwonderen behoort. Naast de piramides is Egypte ook rijk aan prachtige paleizen en andere historische parels die je veel vertellen over de cultuur en geschiedenis van het land. Door een bezoek te brengen aan Egypte waan je je even duizenden jaren terug en kun je nog echt proeven van de traditionele cultuur. In Egypte kun je ook de Sahara bezoeken en een woestijntocht doen.

Een mix van Europees en Afrikaans: Kaapverdië

Wil je rustig beginnen met Afrika ontdekken en een gedeelte bezoeken waar je op je gemak kennis kan maken met de cultuur? Ga dan naar Kaapverdië. Misschien is dit niet het eerste land waar je aan denkt als je aan vakantie in Afrika denkt, maar het is er wel prachtig. Het lijkt veel op Portugal en is echt een ideale vakantiebestemming om aan de Afrikaanse cultuur te wennen. Deze eilandengroep heeft 9 bewoonde eilanden en ook 3 onbewoonde eilanden. Je kunt hier heerlijk vertoeven en het is een stabiel en veilig land. Op deze eilanden vind je echt een combinatie van Europese en Afrikaanse invloeden en dat maakt deze bestemming in Afrika zo uniek. De sfeer is er heerlijk relaxt en de zon schijnt er nagenoeg elke dag.

De prachtige flora en fauna van Kenia

Als je echt wilt genieten van de Afrikaanse natuur is Kenia 1 van de bestemmingen waar je naartoe wilt gaan op reis. Je hebt de beschikking tot verschillende nationale parken en vooral het Masai Mara National Park is een aanrader. Van september tot maart zul je hier de migratie van 2 miljoen hoefdieren kunnen aanschouwen. Deze komen vanaf de Serengeti in Tanzania en zoeken in Kenia nieuw grasland om te kunnen eten. Dit is echt iets wat je gezien moet hebben. Het land is wel een paradijs en heeft de meest mooie flora en fauna die je je kunt voorstellen. Wil je graag baden in alle luxe kies dan voor een all-inclusive resort, er zijn er genoeg te vinden namelijk.

Het relatief onontdekte Gabon

Voor de mensen die graag een nog relatief onontdekt Afrikaans land willen bezoeken, is Gabon dan wel een goede bestemming. Hier zijn nog niet heel veel toeristen te vinden, aangezien het nog relatief onbekend is. Het is wel een prachtige bestemming en vooral geschikt voor personen die van de natuur en wildlife houden. Het grootste gedeelte van het land is oerwoud en daarnaast behoort een gedeelte tot een nationaal park. Dit land is dus echt een uitdaging voor de reiziger en perfect om zelf te ontdekken. Je kunt een reis naar dit land wel het beste boeken via een reisorganisatie. Zo weet je in ieder geval zeker dat waar je terecht komt ook goed is. Al zul je niet snel verkeerd zitten, aangezien Gabon wel een rijk land is.