Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen voor 2021

Elk jaar begint dezelfde strijd opnieuw, waar moet je dit jaar nu weer op vakantie? Misschien ga je elk jaar wel naar dezelfde bestemming, dan hoef je je hier natuurlijk geen zorgen om te maken. Wanneer je elk jaar wat anders wilt, kan dit best keuzestress geven.

Wat de beste bestemming voor jou is, hangt af van het type vakantie je wilt vieren, welke bestemmingen je al gehad hebt en hoe ver dit weg mag zijn. Er zijn talloze mogelijkheden en daardoor is er voor elke reiziger elk jaar opnieuw wel weer een bestemming te vinden waar je een droomvakantie kunt beleven. Net als vele anderen is het voor jou ook tijd voor wat nieuws. En aangezien het er niet enorm naar uitziet dat we nog dit jaar kunnen mogen genieten van een welverdiende (zon-) vakantie vind je hier een lijst van populairste bestemmingen om je je op weg te helpen!

Kaapstad als populaire vakantiebestemming

De wereld is groot genoeg dat je niet snel alle mooie bestemmingen in de wereld al gezien hebt. Toch kan je soms inspiratie ontbreken als je op zoek moet naar een nieuwe bestemming. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar Kaapstad in Zuid-Afrika? Dit is een prachtige stad die ooit in de 17e eeuw als handelspost fungeerde voor de V.O.C. en is 1 van de grootste steden van het land. Wanneer je ervoor kiest rond te reizen door Zuid-Afrika is de Tafelberg een van de plekken waar je echt langs moet. Dit is een gigantisch berg en geeft je een prachtig uitzicht over het gebied. In Kaapstad kun je ook naar het Robbeneiland, dit is waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten.

Ga naar het coole San Francisco

Misschien ben je al eens in Amerika geweest, maar mocht dit niet het geval zijn, dan zou je kunnen kiezen voor de mooie stad San Francisco. Waar deze stad vooral om bekend staat is de Golden Gate Bridge. De meeste mensen hebben deze brug, die roodoranje is, wel minimaal 1 keer in hun leven gezien in een film of serie. Daarnaast is dit een stad die heel erg gastvrij, tolerant en open is. De stad is op 43 heuvels gebouwd en wordt gekenmerkt door de schuine straten en steile hellingen. Waar de stad ook om bekend is, is de Alcatraz gevangenis. De gevangenis wordt ook wel The Rock, Devils Island of The Ring of Fire genoemd. Het is een legendarische gevangenis dat omgebouwd is tot museum.

El Gouna: Dé zonbestemming van dit jaar

Houd je van zon, zee, strand en heb je Mallorca of Ibiza wel een keer gezien? Probeer dan eens het gezellig El Gouna. Dit wordt gezien als dé vakantiebestemming van dit jaar en ligt in Egypte aan de Rode zee. Het is een super leuke bestemming voor mensen die cultuur willen snuiven in een bruisende stad. Als je van eten houdt en een echte foodie bent, kom je in deze stad echt aan je trekken. Ze doen hier aan het dine around-concept. Je hebt een all-inclusive hotel geboekt, maar kunt met dit concept 3 keer in de week ergens anders eten. Het is de ideale manier om meerdere keukens en restaurants uit te proberen. In de woestijn is het dan weer gaaf om een quadtocht te doen.

Kijk eens naar Kroatië

Een bestemming die je misschien niet snel uit zult kiezen, maar eigenlijk wel over na zou moeten denken is Kroatië. Dit land leent zich echt voor een gave roadtrip en heeft echt heel veel moois voor je in petto. Als je graag aan het strand wilt liggen moet je op het eiland Brac zijn. Het strand Zlatni Rat ligt bij Bol en dit strand ziet er door de stroming steeds weer anders uit. Vanuit Brac kun je met de auto het hele land leren kennen en zo veel mooie plekjes ontdekken. Mocht je naar Kroatië gaan, ga dan ook naar de berg Vidova Gora en geniet van het uitzicht dat je op het hoogtepunt hebt.

Surfparadijs Cumugco

Een andere hele populaire bestemming is het surfparadijs Cumbugco. Dit is een vissersdorp die te vinden is in Brazilië en in de buurt ligt van de stad Fortaleza. Dit is echt een plek om te relaxen en de sfeer die er hangt, geeft je echt het idee in Zuid-Amerika te zijn. In dit dorp draait alles om zon zee, strand, surfen, gezelligheid en lekker eten. Ben je een echte wind- of kitesurfer dan is dit de optimale bestemming voor jou. Ook voor reizigers die tot rust willen komen, is dit een perfecte plek om dit te realiseren. Hier kun je genieten van het prachtige strand en het relaxte leven onder het genot van de lekkerste cocktails.

Ga je naar één van deze vakantiebestemmingen? Op VluchtVolgen24.nl kun je je vlucht volgen.