Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken via Travely.

De informatie die hier getoond word is afkomsting van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en word waar nodig wekelijks geupdate.

Reisadvies Aruba

Reizen is een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Nu er in Nederland een lockdown is, geldt er voor het reisadvies voor Aruba de kleur ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Als u terugkomt vanuit Aruba hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan, hoeft u geen negatieve PCR-test en geen negatieve sneltest te overleggen.

Terug naar boven

Reisadvies Bali

Wilt u Nederland inreizen vanuit Indonesië? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Indonesië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine.

Terug naar boven

Reisadvies Bonaire

Reizen is een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Nu er in Nederland een lockdown is, geldt voor het reisadvies voor Bonaire de kleur ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Als u terugkomt vanuit Bonaire hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan, hoeft u geen negatieve PCR-test en geen negatieve sneltest te overleggen.

Terug naar boven

Reisadvies China

Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het Covid-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Sinds 28 maart 2020 geldt een algemeen inreisverbod voor bijna alle buitenlanders. Dit geldt niet voor reizigers die een Chinese geldige verblijfsvergunning (voor werk, persoonlijke redenen of familiereünie) hebben of reizigers die een geldig visum voor China hebben, afgegeven na 28 maart 2020. De reizigers die mogen reizen moeten een negatieve PCR-Covid-19, een negatieve IgM antistoffen testuitslag (bloedtest), niet ouder dan 48 uur op moment van vertrek en gevalideerd door de Chinese ambassade, en een goedgekeurde QR-code aantonen bij boarden van het vliegtuig. Bij een overstap naar een ander land moeten beide testen herhaald worden en ook weer door de lokale Chinese ambassade worden goedgekeurd. Neem voor uw vertrek naar China altijd contact op met de Chinese ambassade in het land waar u woont. Bij coronabesmetting, wordt de persoon, ongeacht leeftijd, in een speciale Chinese medische kliniek, verplicht voor onbepaalde duur, opgenomen. Dit geldt ook als er geen coronaklachten zijn. Ouders mogen hun kinderen, ongeacht hun leeftijd, hierbij niet vergezellen. Bij aankomst in China gaan alle reizigers in verplichte 14-dagen quarantaine in een door de lokale overheid aangewezen hotel. De kosten zijn voor eigen rekening. Wilt u Nederland inreizen vanuit China? Dan hoeft u GEEN negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én GEEN negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in China hoeft u bij terugkeer in Nederland NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.

Terug naar boven

Reisadvies Curaçao

Reizen is een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Nu er in Nederland een lockdown is, geldt er voor het reisadvies voor Curaçao de kleur ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Als u terugkomt vanuit Curaçao hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan, hoeft u geen negatieve PCR-test en geen negatieve sneltest te overleggen.

Terug naar boven

Reisadvies Cyprus

Wilt u Nederland inreizen vanuit Cyprus? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Cyprus gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine.

Terug naar boven

Reisadvies Dubai

Wilt u Nederland inreizen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Egypte

Wilt u Nederland inreizen vanuit Egypte? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Egypte gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Engeland

Vanaf 23 januari 00.01 uur Nederlandse tijd geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Dit is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus uit het buitenland te voorkomen. Dit betekent dat u na die tijd niet meer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen. Passagiers kunnen vanaf die datum ook niet meer met de veerboot van Engeland naar Nederland reizen. Dit vlieg- en aanmeerverbod wordt waarschijnlijk opgeheven op het moment dat quarantaine door de Nederlandse wet verplicht wordt. Vanaf hetzelfde moment heeft u in veel gevallen ook een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Bent u in moeilijkheden? Neem dan contact op met de organisatie waar u uw reis geboekt heeft of met de ambassade via +31 247 247 247.

Terug naar boven

Reisadvies Frankrijk

Wilt u Nederland inreizen vanuit Frankrijk? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Frankrijk gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Griekenland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Griekenland? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Griekenland gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Kaapverdië

Vanaf 23 januari 00.01 uur Nederlandse tijd geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Kaapverdië. Dit is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus uit het buitenland te voorkomen. Dit betekent dat u na die tijd niet meer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen. Vanaf hetzelfde moment heeft u in veel gevallen ook een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit vliegverbod wordt waarschijnlijk opgeheven op het moment dat quarantaine door de Nederlandse wet verplicht wordt. Bent u in moeilijkheden? Neem dan contact op met de organisatie waar u uw reis geboekt heeft of met de ambassade via +31 247 247 247.

Terug naar boven

Reisadvies Kroatië

Wilt u Nederland inreizen vanuit Kroatië? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Kroatië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Om het aantal coronavirusbesmettingen in Kroatië te beperken heeft de regering van het land besloten inreisbeperkingen in te stellen tot 31 januari 2021. Reizigers die voor een noodzakelijke reis naar Kroatië gaan moeten bij aankomst in Kroatië een bewijs van een negatieve COVID-19 test tonen. De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur. U kunt ook in Kroatië op eigen kosten een PCR-test ondergaan. U bent dan wel verplicht in quarantaine te gaan tot u een negatief testresultaat heeft ontvangen. De besmettingsgraad van het coronavirus is in Kroatië nog steeds hoog. Door de aardbeving van 29 december 2020 raadt de Kroatische regering af om naar de regio van Sisak, Petrinja en Glina te reizen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Malta

Wilt u Nederland inreizen vanuit Malta? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Malta gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine.

Terug naar boven

Reisadvies Marokko

Wilt u Nederland inreizen vanuit Marokko? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Marokko gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Mexico

Wilt u Nederland inreizen vanuit Mexico? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Mexico gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Polen

Wilt u Nederland inreizen vanuit Polen? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Polen gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Portugal

Wilt u Nederland inreizen vanuit Portugal? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Portugal gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine.

Terug naar boven

Reisadvies Spanje

Wilt u Nederland inreizen vanuit Spanje, de Balearen of de Canarische Eilanden? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Spanje gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine.

Terug naar boven

Reisadvies Thailand

Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Wilt u Nederland inreizen vanuit Thailand? Dan hoeft u GEEN negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én GEEN negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Thailand hoeft u bij terugkeer in Nederland NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland. Thailand heeft door de COVID-19 pandemie reisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Buitenlanders worden alleen onder bijzondere voorwaarden toegelaten tot Thailand. Er geldt een strikte quarantaine bij aankomst van 15 dagen. Door toename van besmettingen met het COVID-19 virus in heel Thailand, heeft Thailand verschillende beperkingen ingesteld voor binnenlandse reizen en openingstijden van winkels en horecagelegenheden. Deze maatregelen kunnen per provincie verschillen en mogelijk worden uitgebreid of verder worden aangescherpt. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws via de lokale (Engelstalige) media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Terug naar boven

Reisadvies Turkije

Wilt u Nederland inreizen vanuit Turkije? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Turkije gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Zweden

Wilt u Nederland inreizen vanuit Zweden? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Zweden gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven

Reisadvies Zwitserland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Zwitserland? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Zwitserland gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terug naar boven