5 tips om goedkoop te parkeren voor je vakantie

Het is alweer 2022 en het lijkt erop alsof reizen dit jaar weer wat gemakkelijker gaat worden. Tijd dus om je vakantie te boeken! Veel mensen kiezen ervoor, na een vakantie in Nederland of omgeving, weer wat verder weg te gaan met het vliegtuig. Niemand wil natuurlijk teveel betalen voor iets, waaronder ook voor het parkeren bij de luchthaven. Geen paniek, wij gaan je 5 tips geven om een goedkope parking te vinden bij de luchthaven voor als je op vakantie gaat!

Tip 1: Reserveer vooraf een parking

Laten we bij stap 1 beginnen: reserveer altijd je parkeerplaats vooraf online. De prijzen voor het parkeren ter plaatse zijn vaak een stuk hoger dan met vooraf reserveren. Wees dus verstandig en boek altijd minimaal 2 weken voorafgaand aan het parkeren. Dan heb je de beste kans op een lage prijs. Boek je slechts één of twee dagen van tevoren, dan kan het zo zijn dat de prijzen hoger zijn.

Tip 2: Gebruik een vergelijkingswebsite

Ook een hele belangrijke: maak gebruik van een vergelijkingswebsite! Op dit soort websites worden diverse parkeeraanbieders per luchthaven aangeboden en kun je eenvoudig filteren op prijs en kwaliteit. Daarnaast kun je ook onafhankelijke reviews lezen van klanten, waardoor je de slechter beoordeelde parkings eruit kunt halen en links kunt laten liggen. Zo voorkom je direct dat je een vervelende parkeerervaring hebt.

Tip 3: Bekijk de prijzen per luchthaven

Als je de vliegtickets los boekt, kijk je vaak ook of het goedkoper is om te vliegen vanaf een andere luchthaven. Doe je dit nog niet? Kijk hier dan zeker naar, want dit kan best wat geld schelen. De prijzen voor parkeren verschillen ook per luchthaven erg sterk. Zo is het Duitse Düsseldorf Airport erg goedkoop met parkeren en ook parkeren vliegveld Eindhoven is mogelijk voor een lage prijs. Een groot voordeel bij Eindhoven Airport is ook dat het merendeel van de parkings daar op loopafstand liggen van de luchthaven. Dit is een fijne manier van parkeren, maar bij de meeste luchthavens alleen mogelijk bij de prijzige officiële parkings. Het is dus zeker een aanrader om te vliegen vanaf Eindhoven Airport.

Tip 4: Vergelijk de prijs-kwaliteit verhouding

Gebruik je een vergelijkingswebsite, dan kun je natuurlijk gewoon kiezen voor de allergoedkoopste parking. Wat eigenlijk slimmer is, is de parkeerplaatsen vergelijken op prijs-kwaliteit verhouding. Bekijk allereerst de reviews. Zitten er veel slechte reviews tussen die recent zijn? Kijk dan even door naar de volgende goedkope optie. Daarnaast is het soms maar een paar euro duurder op de totaalprijs voor een parking waar bijvoorbeeld wel bewaking aanwezig is of waarbij de rit met de shuttlebus een stuk korter is. Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar een andere parkings die meer te bieden heeft voor slechts een paar euro meer.

Tip 5: Kies de beste reistijd

Waarschijnlijk weet iedereen wel dat reizen in de vakantieperiodes, zeker tijdens de zomervakantie, veel duurder is dan buiten de vakanties. Dit geldt ook voor een groot aantal van de parkeerplaatsen. Wil je echt geld besparen, kies er dan voor om buiten de reguliere schoolvakanties en de echte zomerperiode op vakantie te gaan. Ga bijvoorbeeld in mei voor de zomerperiode of vlak na de zomervakantie in september of oktober. Zo bespaar je niet alleen geld op je luchthaven parking, maar op je gehele vakantie.