All inclusive vakantie deals

Tijd voor een goedkope all inclusive vakantie

Mensen werken veelal een volledig jaar bijzonder hard om geld te kunnen sparen om op een zeker ogenblik op reis te kunnen gaan. Eenmaal die vakantie is aangebroken spreekt het voor zich dat je deze graag zonder zorgen wil kunnen beleven. Het laatste waar je dan continue aan zal willen denken is de kostprijs van bijvoorbeeld hetgeen je gaat eten en drinken. Toch kunnen deze kosten vrij hoog oplopen, niet in het minst wanneer je met het volledige gezin op vakantie bent. Het is mede omwille van deze reden dat steeds meer mensen er voor kiezen om een all inclusive vakantie te boeken. Ben jij dat ook van plan voor jouw volgende reis, maar zou je graag eerst even alle voor- en mogelijke nadelen willen ontdekken die er aan verbonden zijn? Dat maken we voor jou mogelijk hier op deze pagina!

Wat is een all inclusive vakantie?

Zoals de naam van dit type vakantie reeds laat vermoeden is het zo dat alle extra kosten hierbij zijn inbegrepen. Dit is een belangrijk verschil in vergelijking met bijvoorbeeld een verblijf op basis van half pension waarbij je uitsluitend kan rekenen op een gratis ontbijt en diner. Wanneer je bij deze formule doorheen de dag iets extra’s wil eten of drinken dien je er dan ook rekening mee te houden dat je hiervoor een bepaald supplement zal moeten betalen. Veel mensen vinden dat vervelend omdat ze op die manier toch een beetje geconfronteerd worden met een bepaald financieel risico. Het gebeurt niet zelden dat mensen tijdens hun vakantie teveel geld uitgeven waardoor ze bij thuiskomst met problemen worden geconfronteerd. Het boeken van een all inclusive vakantie kan zo’n problemen voorkomen.

Wanneer je een all inclusive vakantie boekt betaal je dus met andere woorden een vastgesteld bedrag waar alle maaltijden en drankjes tijdens je verblijf in zijn inbegrepen. Je moet er wel rekening mee houden dat bepaalde alcoholische dranken uitgesloten kunnen zijn. Vaak gaat het hierbij dan om dure wijnen of bijvoorbeeld exclusieve dranken zoals bepaalde soorten whisky. Wanneer je, je beperkt tot de standaard maaltijden en dranken zal je evenwel kunnen vaststellen dat deze allemaal in het bedrag van je reis zijn verwerkt. Op deze manier voorkom je dat je door deze zaken onverhoopt alsnog met veel hogere kosten te maken krijgt.

Wat zijn de voordelen van een all inclusive vakantie?

Sinds jaar en dag is de all inclusive vakantie ongelofelijk populair. Het moet dan ook gezegd dat er een behoorlijk aantal voordelen zijn verbonden aan een dergelijk type van vakantie. Wil jij ook graag te weten komen wat deze voordelen nu precies allemaal zijn? Wij hebben deze hieronder alvast even netjes voor jou op een rijtje gezet!

1.) Je beleeft een echt zorgeloze vakantie

In eerste instantie is er het feit dat je door te kiezen voor een all inclusive kan rekenen op een echt zorgeloze vakantie. Een all inclusive resort biedt je doorgaans alle faciliteiten waar jij tijdens jouw vakantie behoeften aan zal hebben. Dit geldt dus niet alleen voor prachtige kamers en bijvoorbeeld een zwembad, maar ook voor fitnessruimtes, wellnesscentra, etc. Het spreekt evenwel voor zich dat de faciliteiten waar je precies op kan rekenen afhankelijk zijn van het soort hotel waarin je verblijft.

Naast bovenstaande geldt voor een all inclusive vakantie ook dat alles voor je wordt geregeld. Het gaat hierbij dan niet alleen maar om de kamer, maar ook om bijvoorbeeld het transport van en naar de luchthaven. Het is zelfs mogelijk om op voorhand bepaalde uitstappen op te laten nemen in je reis waardoor je ook daar ter plaatse geen rekening mee dient te houden. Wanneer je dus graag een echt zorgeloze vakantie wil beleven zal je kunnen vaststellen dat het boeken van een all inclusive vakantie daarvoor de meest ideale keuze is.

all inclusive vakantie

2.) Je wordt niet meer geconfronteerd met onverwachte kosten

Bij het boeken van een verblijf in een hotel op basis van half pension is het best mogelijk dat je tijdens en vooral na afloop van je vakantie kan worden geconfronteerd met (heel wat) onverwachte kosten. Dat is vervelend, niet in het minst omdat heel wat mensen over een vast reisbudget beschikken waar ze eigenlijk niet van mogen (en kunnen) afwijken. Door te kiezen voor een all inclusive vakantie behoort dit definitief tot het verleden. Je kan immers naar hartenlust alles eten en drinken in het hotel wat je wil zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Dit geldt in het merendeel van de gevallen ook voor het huren van bijvoorbeeld ligbedden, parasols, etc. Zo weet je precies hoeveel geld je vakantie je echt kost.

3.) Je kan een keuze maken uit een ongelofelijk aanbod

All inclusive hotels zijn vandaag de dag populairder dan ooit. Dit heeft er voor gezorgd dat ook het aanbod aanzienlijk is uitgebreid. Ongeacht de eisen of verwachtingen waar je als reiziger ook over mag beschikken, er is altijd wel een all inclusive resort die hieraan tegemoet zal weten te komen. Dit in principe ook ongeacht het vakantieland dat je hebt uitgekozen.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Ondanks het feit dat bijzonder veel mensen zweren bij het boeken van een all inclusive vakantie moet het gezegd dat er ook bepaalde nadelen aan verbonden zijn. Deze nadelen zorgen er voor dat dit type vakantie niet voor iedereen is weggelegd. Het spreekt voor zich dat we ook de nadelen van een all inclusive reis even voor je op een rijtje hebben gezet:

  1. Een all inclusive vakantie boeken is duurder dan bijvoorbeeld een half pension formule;
  2. Je bent min of meer genoodzaakt om altijd in je eigen hotel te eten;
  3. Je dient er de drukte van all inclusive hotels en resorts bij te nemen;
  4. Je bent altijd een beetje gebonden aan de keuzes die de reisorganisatie voor je maakt;

Ondanks het feit dat een all inclusive vakantie dus op financieel vlak heel wat interessante voordelen met zich meebrengt staat ze toch ook een beetje bekend omwille van de beperkingen waarmee je kan worden geconfronteerd. Natuurlijk kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld buiten je hotel te gaan eten, maar dan wordt het financiële voordeel van de all inclusive toch een klein beetje teniet gedaan. Bedenk voor jezelf dus altijd voor het boeken of de all inclusive formule voor jou nu wel echt de beste keuze is of niet.