Beste vakantiedeals naar Aruba

Informatie over Aruba

Aruba staat algemeen bekend als één van de meest paradijselijke bestemmingen ter wereld. Tijdens een vakantie Aruba val je dan ook werkelijk van de ene verbazing in de andere. In eerste instantie zal je tijdens je vakantie kunnen vertoeven op prachtige, parelwitte stranden die zijn gelegen aan een azuurblauwe zee. Ondanks het feit dat het heerlijk ontspannen is op deze stranden valt er ook voor de meer actieve reiziger heel wat te beleven. Ben jij bijvoorbeeld een fan van watersporten? Ook in dat geval ben je op Aruba aan het juiste adres! In ieder geval, alles wat je altijd al graag hebt willen weten over het prachtige Aruba en het boeken van een vakantie naar deze paradijselijke bestemming ontdek je op deze pagina!

Bezienswaardigheden op Aruba

Het aangenaam droge klimaat waar Aruba zich door kenmerkt zorgt er voor dat je op dit eiland eigenlijk het hele jaar door kan genieten van een fantastische strandvakantie. Dat je hier heerlijk kan genieten en ontspannen op één van de vele stranden is een feit, maar ook het hart van de cultuur- en natuurliefhebber zal hier ongetwijfeld sneller gaan slaan. Enkele zeer interessante bezienswaardigheden en locaties die je op Aruba kan bezoeken zijn onder meer:

  1. Oranjestad en Fort Zoutman;
  2. Het bekende Arikik Nationaal Park;
  3. Renaissance Island;
  4. Het vogelreservaat Bubali met haar zoetwatermeertjes;
  5. De goudmijnen van Aruba;

Ten tijde van de negentiende eeuw werd er op Aruba goud ontdekt. Deze ontdekking heeft geleid tot een ware goldrush. Heel wat partijen zijn er in geslaagd om een behoorlijke hoeveelheid goud op het eiland naar boven te halen. Toen bleek dat dit langzaam maar zeker lastiger begon te worden nam de interesse af en bleven de goudmijnen eenzaam achter. Tegenwoordig is het mogelijk om verschillende van deze goudmijnen te bezoeken. Bekende exemplaren zijn bijvoorbeeld de Balashi goudmijnen die zijn gelegen bij Spaans Lagoen. Ook Bushiribana aan de noordkust herbergt goudmijnen die je kan bezoeken.

Paradijselijk mooie stranden om op te vertoeven

Ondanks het feit dat er verspreid over Aruba, net als op Curacao, zeker een aantal erg aantrekkelijke bezienswaardigheden zijn terug te vinden moet het gezegd dat heel wat mensen tijdens hun verblijf toch vooral willen genieten op het strand. Ook daarvoor leent Aruba zich werkelijk uitzonderlijk goed. Elk strand dat op het eiland Aruba is terug te vinden beschikt over diens eigen, specifieke karakter. De bekendste, grootste, maar tevens ook drukste stranden van het eiland zijn Palm Beach en Eagle Beach. Ondanks het feit dat veel reizigers er haast blind voor kiezen om op deze stranden te vertoeven zijn er ook nog heel wat andere leuke exemplaren op het eiland terug te vinden. Laat deze drukke plaatsen dus gerust achter je en kies voor één van de rustigere stranden die je een nog paradijselijker gevoel zullen geven. Let op, naakt recreëren is op Aruba niet toegestaan. Je zal er dan ook geen naaktstranden terugvinden. Voor Kitesurfers is het strand van Boca Grande een absolute aanrader.

Een absolute topbestemming voor fervente duikers

Aruba beschikt als eiland over heel wat interessante troeven. Eén van deze troeven is terug te vinden in het feit dat je er werkelijk geweldig kan duiken. Ondanks het feit dat Aruba op dit vlak de strijd aan moet gaan met Bonaire moet het gezegd dat ook dit eiland heel wat moois in petto heeft voor duikers. Het zicht onder water is er bijvoorbeeld erg goed. Het is mogelijk om minstens 30 meter ver te kijken en dat in water dat over een gemiddelde temperatuur beschikt van zo’n 27 graden.

Dit zijn echt optimale omstandigheden om te gaan duiken. Ga jij ook de onderwaterwereld van Aruba ontdekken? Wellicht wel verblijvend bij Riu Palace Aruba? Dan zal je hier niet alleen verschillende wrakken van vliegtuigen aantreffen, maar ook historische schepen die de zeebodem bevolken. Niet voor niets staat Aruba bekend als de topbestemming van de Caraïben om te gaan wrakduiken.

Beste periode om je vakantie te boeken

Heeft de bovenstaande informatie er voor gezorgd dat een vakantie Aruba voor jou ook als muziek in de oren klinkt? In dat geval zal je graag nog even willen achterhalen wat nu precies de beste reistijd is voor een dergelijke vakantie. Wat dit betreft is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de temperaturen. Deze zijn namelijk eigenlijk het hele jaar door uitstekend. In principe zou je dan ook in elke maand een zonvakantie kunnen beleven op Aruba… maar dat is buiten het regenseizoen gerekend. Het regenseizoen van Aruba loopt van juni tot november en kan hevige stortbuien met zich meebrengen. Omwille van deze reden is het zo dat de beste reistijd voor Aruba doorgaans de maanden januari tot en met april zijn. Je geniet dan niet alleen van aangenaam warme temperaturen, maar ook van vele uren stralende zon!

Reisdocumenten voor een vakantie naar Aruba

Als voorbereiding op je vakantie Aruba zal je natuurlijk graag willen achterhalen welke documenten je voor jouw reis precies nodig hebt. Wie naar Aruba op vakantie gaat dient verplicht in het bezit te zijn van een geldig paspoort. De Nederlandse identiteitskaart is dus niet voldoende. Het is voor Nederlanders niet noodzakelijk om een visum aan te vragen voor Aruba. Voorwaarde hiervoor is wel dat het gaat om een toeristisch verblijf met een maximale duur van 180 dagen. Let op, is er sprake van een tussenstop in een ander land tijdens jouw vlucht naar Aruba? Dan is het altijd belangrijk om even na te gaan of er voor deze locatie geen afwijkende voorwaarden gelden.

Extra tips voor jouw vakantie

Kan je al niet meer wachten om jouw vakantie Aruba te boeken of heb je dat reeds gedaan? In dat geval is het altijd interessant om je nog even te verdiepen in de onderstaande tips. Op die manier kan je er namelijk pas echt zeker van zijn dat je met volle teugen zal genieten van je reis naar deze paradijselijke bestemming!

  1. Kinderen dienen over een eigen reisdocument te beschikken. In het verleden volstond een bijschrijving in het paspoort van één van de ouders, maar sinds het jaar 2012 is daar verandering in gekomen.
  2. Het is op Aruba niet verplicht om in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Het Nederlandse rijbewijs is dan ook gewoon geldig, ook wanneer je er voor kiest om een voertuig te gaan huren.
  3. Voor Aruba gelden verschillende verplichte inentingen en vaccinaties. Zo moet er een verplichte inenting worden genomen voor Hepatitis A. Daarnaast is het zo dat ook een inenting tegen gele koorts is vereist vanaf de leeftijd van 6 maanden voor alle mensen die afkomstig zijn uit een gebied waar gele koorts voorkomt.

Video Aruba