Beste vakantiedeals naar Curaçao

Informatie over Curaçao

Op vakantie naar Curaçao

Door de jaren heen is Curaçao steeds populairder geworden. Het land staat onder meer bekend omwille van het historische centrum van Willemstad. Verspreid over dit historische centrum zijn dan ook menig aantal verschillende historische forten terug te vinden. Het bekendste voorbeeld van zo’n fort is het Fort Amsterdam welke zich in Punda bevindt. In dit fort is de regering van de Antillen gevestigd. Dat Curaçao tegenwoordig bijzonder in de smaak valt bij vakantiegangers is ongetwijfeld ook deels het gevolg van de aanwezigheid van menig aantal grote en zeer luxueuze resorts. Voel jij je ook wel aangetrokken tot dit prachtige land en overweeg je dan ook om een vakantie Curaçao te boeken?

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van Curaçao

Curaçao staat er in eerste instantie om bekend een vakantiebestemming te zijn die in het teken staat van ontspannen en genieten. Verspreid over het eiland zijn dan ook heel wat geweldige stranden terug te vinden waar je op kan genieten. Dit gezegd zijnde is het zo dat er op het eiland Curaçao ook heel wat interessante bezienswaardigheden zijn terug te vinden. In eerste instantie is er natuurlijk de hoofdstad van het land, namelijk Willemstad. De meeste winkels en restaurants zijn hier gevestigd. Een bijzonder fraai ogend onderdeel van de wijk Punda is uiteraard de handelskade. Door de jaren heen zijn de fraai gekleurde huizen dan ook uitgegroeid tot een typisch kenmerkende eigenschap voor het eiland en Willemstad.

Buiten een bezoek aan Willemstad is het ook zeker de moeite waard om even Otrabanda te ontdekken. Deze wijk op het eiland Curaçao staat er om bekend een geweldig uitzicht te bieden op de gekleurde huizen welke zich bevinden op de handelskade aan de Sint Annabaai. Verspreid over het eiland Curaçao zijn bovendien ook menig aantal zogenaamde plantagehuizen terug te vinden. Het betreft hier de hoofdhuizen van (voormalige) plantage-eigenaars. De huizen werden traditioneel op een heuvel gebouwd zodat men was verzekerd van een goed uitzicht over de plantage. Eén van de bekendste plantagehuizen is ongetwijfeld het ‘Brievengat’ welke zich in de gelijknamige wijk bevindt.

Duiken op Curaçao

Heel wat mensen die een vakantie Curaçao boeken doen dit ook omdat ze houden van de duiksport. Curaçao staat dan ook absoluut bekend omwille van haar prachtige duiklocaties. Rond het eiland zijn er op dit vlak toch een aantal plaatsen die je absoluut niet mag missen. Het gaat hierbij in eerste instantie om ‘Playa Kalki’. Naar deze plaats wordt ook wel eens verwezen als zijnde ‘Alice in Wonderland’. Daarnaast is ook de plaats waar de oude sleepboot Tugboat is gelegen aan de zuidoost-kant van de Carcasbaai een populaire plaats bij duikers.

Breng een bezoek aan een struisvogelfarm op Curaçao

Tijdens een vakantie Curaçao mag je ook zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan een struisvogelfarm. Tijdens een dergelijk bezoek kan je ontdekken hoe het er op een dergelijke farm allemaal precies aan toe gaat. Daarnaast zal er je ook de mogelijkheid aangeboden worden om op een struisvogel te rijden. Let op, dit is toch net even anders dan bijvoorbeeld een ritje op een paard!

Wat is de beste reisperiode voor Curaçao?

Curaçao beschikt over een tropisch savanneklimaat. Dit klimaat zorgt er voor dat de temperaturen doorheen het jaar vrij constant zijn. Dit blijkt ook uit het temperatuurverschil tussen de hoogste en de laagste temperatuur. Dit verschil bedraagt gemiddeld dan ook slechts 3 graden. Wel is het zo dat er verspreid over het jaar grote verschillen op vlak van neerslag voor kunnen komen. Dit betekent concreet dat de maanden februari tot en met juni het droogst zijn. De neerslaghoeveelheden die geregistreerd worden blijven dan in principe beperkt tot minder dan 30 millimeter. De maanden januari, juli, augustus en september zijn over het algemeen het natst. Dan valt er maandelijks rond de 100 millimeter neerslag.

Hou er rekening mee dat er in het Caribisch gebied van begin juni tot begin december kans is op orkanen en tropische stormen. Echter, voor Curaçao geldt dat haar ligging onder de gebruikelijke aanvoerroutes van orkanen en depressies er doorgaans voor zorgt dat het eiland niet wordt getroffen door deze zware stormen. Het is mede omwille van deze reden dat Curaçao toebehoort aan de zogenaamde “Benedenwindse Eilanden‘. Ondanks het feit dat er dus eerder zelden een orkaan over het eiland raast is het wel zo dat men de gevolgen van een orkaan in de nabijheid kan ondervinden. Dit kan je vakantie Curaçao dus wel beïnvloeden.

Welke reisdocumenten zijn er vereist voor Curaçao?

Als inwoner van Nederland spreekt het voor zich dat je in het bezit moet zijn van enkele documenten wanneer je een vakantie Curaçao wenst te boeken. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je over een geldig paspoort dient te beschikken. Let op, het is altijd belangrijk om te controleren of deze voor een voldoende lange periode geldig is. Voor een toeristisch verblijf van maximum 180 dagen is er voor inwoners van Nederland voor Curaçao geen visum vereist. Wil je graag langer op het eiland vertoeven? Dan zal je daarvoor wel een visum moeten aanvragen. Voor reizigers die beschikken over de Nederlandse nationaliteit en die geboren zijn op Curaçao geldt dat zij uiteraard geen visum nodig hebben.

Extra tips voor jouw vakantie Curaçao

Wil je graag kunnen genieten van een heerlijke vakantie Curaçao? Dan zal de informatie die hierboven staat aangegeven je daar ongetwijfeld bij kunnen helpen. Dit is echter niet alles. Daarnaast hebben we voor jou ook nog enkele extra interessante tips bij elkaar gezocht. Het gaat hierbij om de tips die hieronder zijn terug te vinden.

  1. Op Curaçao kan er worden betaald met de Antilliaanse Gulden en met de Amerikaanse dollar. Hou er rekening mee dat de gemiddelde prijzen op Curaçao duurder zijn dan in Nederland. Het prijsverschil zou gemiddeld tussen de 25 & 30 procent bedragen.
  2. Het is op Curaçao zeer gebruikelijk om een fooi te geven. Zijn er nog geen servicekosten berekend? Dan is het eigenlijk aangewezen om een fooi van 10 procent te geven. Dit is iets waar je tijdens een vakantie Curaçao al vrij snel aan zal wennen.
  3. Voor Curaçao geldt dat je in het bezit moet zijn van een reisstekker. Daarnaast kan er op bepaalde plaatsen ook een omvormer zijn vereist. Voor de zekerheid wordt het dan ook aangeraden om beiden bij te hebben tijdens een vakantie Curaçao.
  4. In principe is het zonder probleem mogelijk om leidingwater te drinken op Curaçao.