Beste vakantiedeals naar Egypte

Informatie over Egypte

Op vakantie naar Egypte

Egypte is wellicht één van de meest fascinerende landen op deze planeet. Het land van de Farao’s kan dan ook rekenen op een razend interessante geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog steeds opvallend tastbaar aanwezig is. Het is deze geschiedenis en de overblijfselen die daaraan doen herinneren welke er voor hebben gezorgd dat Egypte door de jaren heen is uitgegroeid tot een zeer populaire vakantiebestemming. Daarnaast speelt natuurlijk ook het klimaat een niet onbelangrijke rol. Egypte is één van de meest zonzekere bestemmingen op deze planeet en ook dat maakt ze natuurlijk alleen maar aantrekkelijker. Overweeg jij ook om een vakantie Egypte te boeken?

Bezienswaardigheden Egypte

Heel wat mensen die er voor kiezen om een vakantie Egypte te boeken doen dit omdat ze graag kennis willen maken met de vele historische en culturele schatten die er in het land zijn terug te vinden. Een behoorlijk aantal van deze schatten zijn terug te vinden in:

 1. Caïro;
 2. Luxor;
 3. Memphis;
 4. Saqqara;
 5. Karnak;
 6. Abu Simbel;

De bekendste bezienswaardigheden van Egypte zijn wellicht de piramiden en de imposante Sfinx. Deze bezienswaardigheden zijn allen terug te vinden nabij de Egyptische hoofdstad Caïro. In het bijzonder de piramide van Cheops in Gizeh is er eentje die je niet mag missen. Het betreft hier dan ook niet voor niets één van de zeven klassieke wereldwonderen.

Niet alleen tijdens een bezoek aan Caïro zal je kennis kunnen maken met menig aantal hoogtepunten. Wat namelijk bovendien ook te denken van de plaats Luxor met haar ‘Valley of the Kings’. Dit is ongetwijfeld één van de meest indrukwekkende archeologische plaatsen van heel Egypte. In totaal zijn er hier dan ook niet minder dan 60 koningsgraven terug te vinden. Net ten noorden van Luxor is ook het dorp Karnak terug te vinden met haar gelijknamige tempelcomplex. De tempelcomplexen van Amon-Re en Moet bestaan uit een indrukwekkende verzameling tempelcomplexen en sfinxen. Zeker en vast ook niet te missen dus!

De beste reisperiode voor een vakantie naar Egypte

De beste reistijd voor een vakantie Egypte wordt uiteraard sterk beïnvloed door het klimaat in het land. Wat dit betreft is bekend dat Egypte over een woestijnklimaat beschikt. Dit klimaat kenmerkt zich niet alleen door weinig neerslag, maar ook door bloedhete zomers en zeer milde winters. Let op, tijdens een vakantie in Egypte is het altijd belangrijk om voorbereid te zijn op niet onaanzienlijke temperatuursverschillen. Tijdens één en hetzelfde etmaal kan er dan ook zomaar even sprake zijn van een temperatuurverschil van een slordige 20 graden!

Het woestijnklimaat van Egypte staat er om bekend te kunnen zorgen voor een extreme hitte. De ergste hitte zal zich laten voelen van de maand april tot en met oktober. In deze periode stijgen de temperaturen in het hele land eenvoudig richting de 30 graden en meer. Wil je een vakantie Egypte boeken om te kunnen genieten van de zon? Dan is deze periode interessant. Wanneer je vooral bezienswaardigheden wil gaan bezoeken is dit eigenlijk te heet.

Vereiste documenten voor een vakantie Egypte

Een vakantie Egypte boek je uiteraard ook niet zonder even stil te blijven staan bij de verschillende documenten die je daarvoor nodig hebt. Op dit vlak moet er vooral rekening worden gehouden met het aanvragen van een toeristenvisum. Een toeristenvisum beschikt over een geldigheid van 30 dagen. Dit visum kan je in principe perfect bij aankomst in Egypte aanvragen. Let wel, dat geldt niet voor een visum die het mogelijk maakt om langer dan 30 dagen in het land te verblijven. Wanneer dat je plan is moet je voorafgaand aan je vertrek het visum aanvragen. Wordt deze toegestaan? Dan kan je op deze manier één inreis maken voor een periode van drie maanden. Er is ook een visum voor Egypte beschikbaar welke meerdere inreizen voor een totale periode van zes maanden mogelijk maakt.

Overnachtingsmogelijkheden op Egypte

De populariteit van Egypte op toeristisch vlak heeft er voor gezorgd dat elk jaar opnieuw ongelofelijk veel mensen naar dit land afreizen. Het spreekt voor zich dat dit als gevolg heeft gehad dat ook de toeristische infrastructuur in het land behoorlijk is uitgebreid. Dat is positief. Je treft verspreid over Egypte niet alleen prachtige hotels en resorts aan, daarnaast worden er ook enkele ronduit bijzondere overnachtingsmogelijkheden aangeboden. Tijdens een vakantie Egypte kan je er dan ook voor kiezen om te verblijven in bijvoorbeeld:

 1. Een bedoeïenentent;
 2. Een Dahabiya zeilboot;

Overnachten in een bedoeïenentent in de witte woestijn en de Sinaï woestijn zorgt er voor dat je even kan proeven van het leven van de nomaden. Ondanks het feit dat een dergelijke nomadentent misschien niet het meest comfortabel is moet het gezegd dat een overnachting in de Egyptische woestijn absoluut een aanrader is. Wellicht aanschouw je dan immers de mooiste sterrenhemel die je ooit in je leven te zien zal krijgen.

Extra tips voor jouw vakantie Egypte

Met behulp van de bovenstaande informatie kan je jouw vakantie Egypte ongetwijfeld reeds goed voorbereiden. Er zijn echter ook nog enkele andere tips die we je eigenlijk niet willen onthouden. Zowel voorafgaand als tijdens je vakantie Egypte is het dan ook zeker nog de moeite waard om stil te blijven staan bij de hieronder terug te vinden tips!

Egypte Tips:

 1. Je hoeft er niet voor te kiezen om een speciale wereldstekker te kopen voor je vakantie Egypte. In het land worden immers dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland het geval is.
 2. Het wordt ten stelligste afgeraden om leidingwater te drinken in Egypte. Het leidingwater staat er om bekend over een groot chloorgehalte te beschikken. Hierdoor kunnen er vervelende maag- en darmklachten ontstaan. Koop dus altijd flessenwater en controleer of het flesje niet op voorhand reeds is geopend.
 3. Wil je tijdens je vakantie Egypte zelf naar verschillende plaatsen kunnen rijden? Zorg er dan voor dat je houder bent van een internationaal rijbewijs.
 4. Egypte is een land die over een ware fooiencultuur beschikt. Voor elke dienst die wordt geleverd wordt er dan ook een fooi verwacht. Tijdens je vakantie Egypte is dit zeker iets om rekening mee te houden wil je boze blikken kunnen voorkomen.