7x de meest bijzondere overnachtingen in Nederland

7x de meest bijzondere overnachtingen in Nederland

Op het moment van schrijven zit een vakantie boeken er helaas niet in, maar dat geld zeker niet voor een bijzondere overnachting. Een heerlijk dagje weg maar dan niet in een standaard hotel of Center Parcs huisje, overweeg eens om een dag of meerdere dagen te gaan slapen in een Tiny House of jawel; een kasteel! Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder de 7 leukste, maar misschien ook wel de meest bijzondere overnachtingen in Nederland voor je op een rij gezet.

1. Overnachten in een vliegtuig

Slapen in een vliegtuig doe je normaliter natuurlijk enkel en alleen als je onderweg bent naar je volgende vakantiebestemming of daarvan op de terugreis bent, maar het kan ook anders. Er bestaan heuse vliegtuighotels zoals je hieronder ziet in Teuge, waar het slapen in het 40 meter lange vliegtuig een echte belevenis is. Lekker geslapen? Het ontbijtje staat voor je klaar!

Foto’s via: vliegtuighotel.nl

2. Overnachten in een boomhut

Als wij denken aan een boomhut denken we eigenlijk onze kindertijd waar we met wat balken en touwen iets enorm tof probeerde te maken. Uiteraard valt dit in het niets als je kijkt naar de boomhutten waar je tegenwoordig heerlijk kunt genieten en welke van alle luxe zijn voorzien. Zo vind je er in nagenoeg alle gevallen ook gewoon een badkamer en volledige keuken. Omdat je hoger verblijft dan normaal is het aan te raken bij het zoeken naar de perfecte boomhut te kijken naar het uitzicht, niets is zo lekker als ‘s ochtends wakker worden met een prachtig zicht over de natuur.

3. Overnachten in een kasteel

Voor de wat meer vorstelijke én voor de mensen die wel van een bijzondere overnachting houden; ga eens slapen in een kasteel. Kom tot rust en adem de (eeuwen)oude geschiedenis in, binnen een mum van tijd voel jij een de koning te rijk.

Foto’s via: kasteelgeulzicht.nl

4. Overnachten in een strandhuisje

Misschien wel de meest voor de hand liggende manier voor een bijzondere overnachting maar veelal ook de geen die het meest word vergeten; slapen in een strandhuisje. Dit wat eigenlijk bijzonder is aan we in Nederland prachtige stranden en duinen hebben om even heerlijk tot rust te komen. Persoonlijk vinden wij de lente te mooiste tijd voor het boeken van een strandhuisje, maar uiteraard kan dit het gehele jaar door.

5. Overnachten in een tiny house

Er zijn mensen die hun hele huisraad de deur uit doen om minimalistisch en duurzaam te gaan leven in een tiny house. Mocht je twijfelen of deze manier van leven ook iets voor jou is, dan kun je het gewoon eerst een of meerdere nachten proberen. Na een nacht slapen in een tiny house op de Veluwe wil je misschien niets anders meer. Boek direct dit Tiny House op de Veluwe.

Tiny Houses zijn hot! Bijna niets is zo leuk (of moeten we schattig zeggen?) als het vertoeven in een tiny house. Alle hoognodige faciliteiten (bed, badkamer, woonkamer, keuken) binnen de 18 m2 en veelal ook nog eens in de meest prachtige omgevingen. Naast het boeken van een Tiny House zijn Tiny Houses ook gewoon los te koop zo zien we op TINY.nl. Misschien leuk om je eigen vakantieplek te creëren?

Foto’s via: tinyparks.nl & tiny.nl

6. Overnachten in een woonboot

Uiteraard voor de mensen die niet snel zeeziek worden; de woonboot! Een overnachting op een woonboot kun je door het gehele land boeken, echter raden wij persoonlijk toch de uiterste aan; Amsterdam en de Veluwe. Daarnaast heeft Arnhem ook nog een hele leuke hotspot wat betreft een overnachting op een woonboot, het B&B Drijfpaleis op de Rijn.

7. Overnachten in een natuurhuisje

Wil je een sfeervol huisje, maar ook faciliteiten alleen wat minder reuring? Kies dan voor een natuurhuisje. De natuur is voor veel mensen toch de beste manier om even helemaal te ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven.

Wat is jouw meest bijzondere overnachting in Nederland?

Wij zijn uiteraard enorm nieuwsgierig naar jullie meest bijzondere locatie voor een bijzondere overnachting, laat het ons weten in de reacties! 🙂