Beste vakantiedeals naar Gambia

Informatie over Gambia

Gambia is de voorbije jaren als vakantiebestemming alleen maar populairder geworden. Heel wat mensen willen dan ook maar wat graag kennismaken met “The Smiling Coast of Africa”. Ondanks het feit dat Gambia de status heeft van kleinste land van Afrika hoef je, je hier als toerist geen moment te vervelen. Je treft hier dan ook onder meer de meest prachtige zandstranden aan die zijn gelegen aan de Atlantische Oceaan. Niet alleen kan je in alle rust en comfort genieten onder de stalende zon op deze uitnodigende stranden, daarnaast is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de prachtige jungle van het Bijilo National Park. Ben jij ook helemaal klaar voor een vakantie Gambia en kan de voorpret voor jou niet snel genoeg beginnen? Lees dan vooral snel verder!

Een ongelofelijk gastvrije bevolking

In eerste instantie leent Gambia zich uitstekend voor het beleven van een ontspannende strandvakantie. De vele uitnodigende zandstranden die zijn gelegen aan de prachtige Atlantische Oceaan zijn hiervoor uiteraard verantwoordelijk. Dat is echter niet de enige sterke troef van dit vakantieland. Wat namelijk bovendien ook te denken van de gastvrije bevolking? Ze verwelkomen je hier altijd met een glimlach en helpen je graag met alles waar je behoeften aan hebt. Vaak verwacht de arme bevolking van het land daar wel een kleine fooi voor in de plaats. Verplicht is het zeker niet, maar het kan de lokale bevolking wel helpen. Verder spreekt het voor zich dat ook het klimaat van Gambia een sterke troef is van dit Afrikaanse land. De temperaturen zijn er dan ook doorgaans altijd gelegen tussen de 25 en 32 graden. Door de heerlijke zeebries die er staat zijn de temperaturen echter goed uit te houden.

Verblijven in tal van verschillende plaatsen in Gambia

Ondanks het feit dat Gambia het kleinste land is van Afrika moet het gezegd dat haar toeristische infrastructuur door de jaren heen behoorlijk is uitgebreid. Wanneer je een vakantie naar dit Afrikaanse land wil boeken zal je dan ook kunnen vaststellen dat er in heel wat verschillende steden hotels en andere vakantie-accommodaties zijn terug te vinden. Het gaat hierbij niet alleen om Kololi, maar ook om bijvoorbeeld Bakau, Bijilo en Brufut en Kotu. In welke van deze verschillende plaatsen jij zal willen verblijven is vooral erg persoonlijk.

Op ontdekking in de jungle van Bijilo

Ondanks het feit dat alle eerder op deze pagina genoemde plaatsen de moeite waard zijn om te ontdekken in Gambia is het zo dat avontuurlijke reizigers over een uitgesproken voorkeur beschikken voor de plaats Bijilo. Dit heeft voor een zeer groot deel te maken met de aanwezigheid van de jungle van Bijilo. Deze bevindt zich in het gelijknamige nationaal park en heeft ruim 5 kilometer aan bewegwijzerde paden voor jou in petto. Tijdens het wandelen maak je hier zeker en vast ook kennis met de blauwaapjes die er vrolijk van boom naar boom slingeren. Ook de gekleurde honingspeurder vogels zijn hier op te merken. Ben je van plan om een bezoek te brengen aan dit nationaal park? Hou er dan rekening mee dat een wandeltocht over de glooiende heuvels voor wat uitdaging kan zorgen. Globaal gezien is het wandelen hier echter goed mogelijk. Wil je graag even uitrusten? Dan bieden de bankjes onder de aanwezige palmbomen daar de ideale uitkomst voor.

Een Afrikaans shoppingparadijs

Een absolute must voor iedereen die een vakantie Gambia wil gaan ondernemen is ook zeker om een bezoek te brengen aan de verschillende markten die overal worden gehouden. Dit is niet alleen geweldig om mee te maken, daarnaast is het ook een feest voor je zintuigen. Treft op deze markten traditioneel gezien niet alleen maar prachtig houtsnijwerk aan, maar ook de typische djembé-trommels en allerhande groenten en fruit.

Eén van de grootste markten van heel Gambia wordt gehouden in het plaatsje ‘Serrekunda‘. Niet alleen toeristen, maar vooral de locals komen hier elke dag opnieuw hun ‘Chicken Yassa‘ of ‘Benachin‘ kopen. Ben je dan alleen maar voor voeding op deze markt aan het juiste adres? Absoluut niet! Er worden hier ook heel wat andere spullen verkocht zoals bijvoorbeeld kleurrijke kleden, schoenen en allerhande elektronica. Afdingen is hier wel de boodschap!

Wat is de beste reistijd voor Gambia?

De beste reistijd voor een vakantie Gambia is eigenlijk de periode van november tot en met april. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kan je dan rekenen op prachtige temperaturen, maar daarnaast zijn ook neerslaghoeveelheden zo goed als onbestaande. Wanneer je tussen midden november en midden mei naar Gambia op vakantie gaat kan je, je regenpak gerust in Nederland achterlaten. Vergeet bovendien ook zeker niet om je verrekijker mee te nemen. Deze maanden vallen in Gambia namelijk altijd samen met de grote vogeltrek. Voor mensen die houden van vogels spotten is dit dan ook een geweldige periode om een vakantie naar Gambia in te ondernemen. Welke maanden moet je voor jouw vakantie naar dit West-Afrikaanse land zeker vermijden? Dat is de periode van juni tot oktober.

Welke documenten heb je nodig voor een vakantie Gambia?

Voor het ondernemen van een vakantie naar Gambia is in het bezit zijn van een geldig paspoort verplicht. Dit paspoort moet bovendien bij aankomst in Gambia nog zeker 6 maanden geldig zijn. Een visum is voor Gambia niet vereist. Voorwaarde hiervoor is wel dat je verblijf in het land niet langer duurt dan maximaal 90 dagen. Een verlenging van een verblijf kan worden aangevraagd bij de Immigratiedienst die zich bevindt in Banjul. Let op! Ben je op doorreis en ben je afkomstig uit een gelekoortsgebied? Dan moet je bij aankomst in Gambia een vaccinatiebewijs tegen gele koorts kunnen voorleggen.

Extra tips voor jouw vakantie Gambia

De informatie die je aan hebt getroffen op deze pagina heeft je ongetwijfeld reeds een goed beeld gegeven van wat je allemaal mag verwachten tijdens een vakantie Gambia. Dit gezegd hebbende is het zo dat we toch nog een aantal extra interessante tips voor jou in petto hebben. Het gaat hierbij concreet om de onderstaande tips:

  1. Zorg er voor dat je voldoende dalasi of euro’s bij de hand hebt;
  2. Een goede gids zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar laat je ook de beste plaatsen ontdekken;
  3. Fotograferen is toegestaan, maar er wordt wel verwacht dat je dit eerst even vraagt;
  4. Wees waakzaam voor ‘Banjul Belly’ of zogenaamde ‘reizigersdiarree’;
  5. De manier waarop Gambianen communiceren kan nogal imponerend overkomen, maar ze bedoelen het helemaal niet zo slecht als je misschien kan denken;

In het bijzonder de reizigersdiarree is een bijzonder aandachtspunt tijdens een vakantie in Gambia. Ze hebben er zelfs met ‘Banjul Belly’ een eigen benaming voor uitgevonden. Zorgen voor een goede reisapotheek is voor een vakantie Gambia hoe dan ook sterk aangeraden. Neem je, je voorzorgen? Dan kan je het risico op deze aandoening gelukkig sterk beperken.