Beste vakantiedeals naar Kaapverdië

Informatie over Kaapverdië

Op een verrassend korte afstand van Nederland zijn de Kaapverdische Eilanden terug te vinden. Een vakantie Kaapverdië kenmerkt zich door een mix van Portugese en Afrikaanse invloeden. Ze laten je als toerist een stevige duik nemen in onder meer het koloniale verleden van deze plaats in Fogo. Daarnaast kan je echter ook genieten van de rust en ontspanning op de parelwitte stranden en zijn er natuurlijk de prachtige natuurparken die je hier gewoon gezien moet hebben. Met name het Boa Esperanza natuurpark in Boa Vista is misschien wel één van de meest indrukwekkende natuurparken ter wereld. Het vulkanische landschap creëert hier een prachtige indruk die je, je ongetwijfeld nog lange tijd zal blijven herinneren.

Een ontzettend veelzijdige vakantiebestemming

Kaapverdië vinden we terug voor de kust van de Afrikaanse landen Gambia en Senegal. De zogenaamde Bovenwindse Eilanden zijn Sal en Boa Vista. Deze eilanden nodigen je uit om er een heerlijke strandvakantie te beleven. Je kan er echter ook voor kiezen om hier verschillende eilandtours te boeken. Sal staat algemeen bekend als het meest toeristische eiland van alle Kaapverdische Eilanden. De prachtige stranden die je hier terug kan vinden nodigen niet alleen uit om op te vertoeven, daarnaast kan je er ook deelnemen aan extreme watersporten. Sal staat bijvoorbeeld in de top vijf van de wereld met beste wind- en kitesurfbestemmingen.

Ontdek de ‘Blue Eye’ op het eiland Sal

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Kaapverdië is ongetwijfeld de zogenaamde ‘Blue Eye’ op het eiland Sal. Dit natuurlijke zwembad heeft zich gevormd in een grot en is ontstaan door de getijen van de zee. Er kan worden vastgesteld dat de zon hier door een piepkleine opening naar binnen schijnt in de grot. Dit zorgt er voor dat het water hier over een prachtige turquoise kleur beschikt. Nog een andere populaire toeristische uitstap is deze naar de zoutmijnen van Pedra de Lume. Hier kun je werkelijk prachtige wandelingen maken.

Ontdek het koloniale eiland Fogo

Tijdens een bezoek aan de Kaapverdische Eilanden kan je er ook eigenlijk niet omheen om even Fogo te gaan ontdekken. Dit eiland huisvest onder meer de hoofdstad São Felipe. Deze stad is echt een pareltje van formaat voor natuurliefhebbers. Zij ontdekken hier een aangename mix van Afrikaanse en Portugese invloeden. Het koloniale verleden komt eigenlijk nergens anders in Kaapverdië zo goed tot uiting als hier. Heel wat van de oude koloniale gebouwen zijn tot op de dag van vandaag dan ook nog steeds intact gebleven. Trek ook zeker weg uit de hoofdstad en ontdek de prachtige, ruwe natuur van dit eiland. Je treft hier ook de vulkaan Pico de Fogo aan. Met haar hoogte van zo’n slordige 2.829 meter vormt zij het hoogste punt van Kaapverdië.

Wat is de beste reistijd voor Kaapverdië?

Kaapverdië heeft een tropisch klimaat. Dit klimaat zorgt er voor dat het er eigenlijk het hele jaar door lekker warm is. Voor deze eilandengroep geldt dat ze net als Nederland is gelegen op het noordelijk halfrond. Dit betekent dat de zomer en de winter dus nagenoeg in dezelfde maanden vallen als bij ons het geval is. Omdat het land over een ligging vrij dicht tegen de evenaar beschikt is het wel zo dat het verschil van seizoenen een behoorlijk stuk kleiner is als bij ons. Zelfs tijdens de wintermaanden december tot en met maart kan je hier nog steeds rekenen op temperaturen die gemiddeld rond een mooie 20 graden zijn gelegen.

Tijdens de zomermaanden kan het kwik in Kaapverdië behoorlijk hoog oplopen. Uitschieters tot zomaar even 40 graden zijn dan geen uitzondering. Dit gezegd hebbende is het zo dat Kaapverdië profiteert van de koele zeestroom die zich vormt ten noorden van de Canarische Eilanden. Deze zeestroom zorgt er voor dat de lucht in Kaapverdië relatief koel kan worden gehouden. Dit heeft echter geen invloed op het water dat zich rond Kaapverdië bevindt. De temperatuur van het water is dan ook altijd zeer aangenaam te noemen. In principe kan je dus zonder probleem het hele jaar door een vakantie naar Kaapverdië overwegen.

Reisdocumenten voor een vakantie naar Kaapverdië

Voor reizen naar Kaapverdië is een paspoort vereist. Het document dient nog ten minste 1 dag geldig te zijn op het ogenblik dat je terug vertrekt uit Kaapverdië. Een visum is op moment van schrijven niet nodig voor een toeristisch verblijf met een maximale duur van 30 dagen. Wel is het zo dat je, je verplicht moet registreren via de website ease.gov.cv. Deze registratie dient uiterlijk vijf dagen voor vertrek te gebeuren en is niet kosteloos. Bij de registratie moet er namelijk een zogenaamde ‘luchthavenveiligheidsheffing’ worden betaald. Op moment van schrijven bedraagt deze ongeveer 30 euro.

Visum Kaapverdië

Kinderen tot aan de leeftijd dienen zich niet te registreren voor hun reis naar Kaapverdië. Ben je van plan om langer dan 30 dagen een vakantie Kaapverdië te boeken? In dat geval is er wel een toeristenvisum vereist. Dit toeristenvisum heeft een geldigheid van 6 maanden, maar kan slechts worden gebruikt voor een maximale verblijfsduur van 90 dagen. De kostprijs van dit visum bedraagt 45 euro. Let op, houder zijn van een toeristenvisum ontslaat je niet van je registratieplicht! Ook hier dien je dus nog steeds aan te voldoen!

Extra tips voor jouw vakantie Kaapverdië

De informatie op deze pagina heeft je reeds op vrij uitgebreide schaal kennis laten maken met de sterke troeven waar Kaapverdië allemaal over beschikt. Om af te sluiten hebben we hieronder ook nog enkele interessante tips op een rijtje gezet voor jouw vakantie naar deze werkelijk prachtige eilandengroep!

  1. Maakt je vlucht een landing op een andere luchthaven in een ander land op weg naar Kaapverdië? Controleer dan op voorhand of je voor deze tussenlanding niet dient te beschikken over een visum of een transitvisum. Zo voorkom je vervelende verrassingen.
  2. Regen is eerder een zeldzaamheid in Kaapverdië. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom je deze bestemming eigenlijk het hele jaar door kan bezoeken. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er zich in de hoger gelegen gebieden soms stevige buien kunnen vormen. Wel is het zo dat de Kaapverdische Eilanden er om bekend staan vrij winderig te zijn. In het bijzonder aan de kust kan het op momenten hard waaien. Hinder door zand en stof is dan nooit uitgesloten.
  3. De exacte vluchtduur vanuit Nederland naar Kaapverdië is afhankelijk van je bestemming. Het eiland Sal wordt bijvoorbeeld aangevlogen in slechts 6 uur en 30 minuten. Voor Boa Vista geldt dat je een half uurtje langer moet vliegen en naar Sao Vicente is de vluchttijd zo’n 30 minuten korter.