Beste vakantiedeals naar Mexico

Informatie over Mexico

Een heerlijke vakantie Mexico

Mexico staat algemeen bekend als één van de mooiste en bovendien ook fijnste vakantiebestemmingen op deze planeet. Die reputatie heeft ze ook absoluut niet gestolen. Wie Mexico zegt denkt dan ook ongetwijfeld meteen aan een azuurblauwe zee, parelwitte stranden en natuurlijk de bijzondere Maya tempels. Om het plaatje helemaal compleet te maken is er nog de Mexicaanse keuken die er om bekend staat een streling voor je zintuigen te zijn. Al deze verschillende zaken zorgen er voor dat ongelofelijk veel mensen op een zeker ogenblik overwegen om een vakantie Mexico te boeken. Geldt dat ook voor jou en kan je al niet wachten om aan de voorpret te beginnen?

Het schiereiland Yucatan; dé parel van Mexico?

Heel veel mensen die voor het eerst een vakantie Mexico willen boeken kiezen haast blind voor het bekende schiereiland van Yucatan. Dat is ook niet zo vreemd. Een vakantie Mexico boeken naar dit schiereiland zorgt er namelijk voor dat je kan rekenen op menig aantal interessante voordelen. In eerste instantie is Yucatan volledig ingesteld op het toerisme. Dat is niet alleen terug te zien in de indrukwekkende toeristische infrastructuur, maar blijkt ook uit de veiligheid. De stranden die je op Yucatan terug kan vinden staan bovendien wereldwijd bekend als één van de mooiste op onze planeet.

Het Mexicaans schiereiland Yucatan

Onderschat de omvang van Yucatan overigens vooral niet. Het schiereiland is namelijk zo’n slordige drie en een half keer groter dan Nederland. In het merendeel van de gevallen wordt het voor een vakantie op Yucatan aangeraden om te vliegen op het eveneens zeer toeristische Cancun. Ondanks het feit dat je zeker even de nodige tijd kan voorzien om Cancun te ontdekken staat deze plaats er vooral om bekend ongelofelijk druk te zijn. Snel doorreizen en genieten op het schiereiland Yucatan is voor veel reizigers dan ook de boodschap!

Vergeet tijdens een vakantie Mexico op het schiereiland van Yucatan zeker niet om je even te verdiepen in de Mayacultuur. Niet alleen tref je hier de wereldvermaarde Maya-stad Coba aan, daarnaast is er ook de tempelpiramide Nohoch-Mul. Je mag ook absoluut niet vergeten om een bezoek te brengen aan de stad Chichén Itzá en haar Kukulcan tempel. Wil je graag heerlijk genieten op een prachtig strand? Dan kan je daarvoor kijken in de richting van stranden als Cozumel en Playa del Carmen.

Toeristische hoogtepunten

In het bijzonder wanneer je voor een langere periode in Mexico wenst te verblijven zal je uiteraard ook rekening willen houden met al het moois dat buiten Yucatan is terug te vinden. Wat dit betreft kan je onder meer denken aan de volgende bezienswaardigheden of locaties:

  1. Mexico-stad;
  2. De hoogste berg van Mexico, de ‘Piek van Orizaba’;
  3. De populaire badplaats ‘Playa del Carmen’;
  4. Veracruz, de belangrijkste havenstad van Mexico;
  5. De internationaal bekende handelsstad Monterrey;
  6. Acapulco in de straat ‘Guerrero’;

Wil je tijdens je vakantie Mexico graag kennis kunnen maken met zoveel mogelijk verschillende hoogtepunten van het land? Dan kan het de moeite waard zijn om een rondreis te overwegen. Zo ontdek je pas echt de ultieme schoonheid van het geweldige Mexico!

De beste reisperiode

Het is in het merendeel van het jaar perfect mogelijk om op vakantie naar Mexico te gaan. Iets waar je wel rekening mee moet houden is het orkaanseizoen. Deze loopt van juni tot en met november. In deze periode is het mogelijk dat tropische stormen of orkanen behoorlijk huishouden op bijvoorbeeld het schiereiland Yucatan. Dit is een populaire locatie waar bekende badplaatsen zoals bijvoorbeeld Playa del Carmen en Cancun zijn terug te vinden. De mate waarin deze plaats getroffen kan worden door noodweer is sterk afhankelijk van seizoen tot seizoen. Toch wordt het afgeraden om in deze periode een vakantie Mexico te ondernemen.

Los van bovenstaande is het zo dat veel mensen de periode van december tot en met maart als beste reistijd beschouwen voor Mexico. In deze maanden liggen de neerslaghoeveelheden immers veruit het laagst. De absolute topmaand met de minste neerslag is de maand maart. De gemiddelde temperatuur in Mexico bedraagt dan zo’n 30 graden terwijl er gemiddeld niet meer dan drie dagen met (zeer weinig) neerslag waargenomen worden. Ook de maand april kan nog steeds een zeer goede maand zijn met minder neerslag en vaak nog iets hogere temperaturen dan in maart.

Vereiste reisdocumenten

Voordat je op vakantie naar Mexico vertrekt is het belangrijk om rekening te houden met de vereisten op vlak van documenten waar aan dient te worden voldaan. Toeristen die over de Nederlandse nationaliteit beschikken mogen maximaal gedurende een termijn van 180 dagen in het land verblijven zonder dat er daarvoor een visum dient te worden aangevraagd. Ben je van plan om toch langer te verblijven in Mexico? Dan wordt het sterk aangeraden om even contact op te nemen met de ambassade van Mexico welke zich bevindt in Den Haag.

Voor mensen met de Nederlandse nationaliteit is er voor een vakantie Mexico dus geen visum vereist. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er andere documenten voorgelegd moeten kunnen worden. In eerste instantie dien je bijvoorbeeld in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Daarnaast is het eveneens zo dat je een bewijs van retourvlucht bij moet hebben. Hou hier dus wel rekening mee wanneer je een vakantie Mexico gaat boeken.

Extra tips voor jouw vakantie Mexico

Met de bovenstaande informatie kan je alvast jouw volgende vakantie Mexico beginnen voorbereiden! Er is echter meer. Ook de onderstaande tips zijn immers meer dan de moeite waard om even door te nemen. Zo zal je met zekerheid niets over het hoofd zien!

  1. Voor Mexico is een reisstekker vereist. Bovendien is het zo dat je in bepaalde gebieden ook gebruik dient te maken van een omvormer.
  2. Het wordt sterk afgeraden om het Mexicaanse leidingwater te drinken. In principe is overal de mogelijkheid voor handen om flessenwater te kopen. Is dat niet het geval? Dan kan er gebruik worden gemaakt van een waterzuiveringsmiddel om het water te zuiveren. Ook het water gedurende 5 minuten laten koken kan aan te raden zijn.