Beste vakantiedeals naar Gran Canaria

Informatie over Gran Canaria

Op vakantie naar Gran Canaria, heerlijk! Even helemaal weg, genieten van zon, zee en strand. Of misschien trek je er lekker op uit om het mooie Gran Canaria te ontdekken? Het zonnige Eiland Gran Canaria ligt op ongeveer 4,5 uur vliegen vanaf Nederland. Dit mooie Eiland behoort tot de Canarische Eilandengroep en is een van de meeste populaire zonvakantie bestemmingen van de Canarische Eilanden. Het weer op Gran Canaria is het hele jaar door, heerlijk! Je hoeft je vakantie naar Gran Canaria dus niet uit te stellen tot de zomervakantie. Pak een cocktail langs een van de prachtige zandstranden, gewoon in de winter met 22 graden! Doordat dit eiland zoveel te bieden heeft zorgt het ervoor dat je steeds weer wilt terug komen voor nog een beetje meer en elke keer weer een nieuw plekje te ontdekken.

Wat is Gran Canaria

Gran Canaria; Een prachtig onderdeel van de Canarische Eilanden, waar je jaarlijks maar liefst zo’n 320 dagen kunt genieten van de zon. Dit ronde Eiland is 1 van de populairste Canarische Eilanden, ligt ten Zuidoosten van Tenerife en ten Westen van Feurteventura. De oppervlakte van Gran Canaria beslaat 1560 vierkante Km, met een diameter van ongeveer 50 Km. Gran canaria is ongeveer 150 Km verwijderd van het afrikaanse vasteland en maar liefst 1350 km ver van het vasteland van Europa. Dit prachtige eiland is van vulkanische oorsprong, maar de laatste vulkaanuitbarsting was zo’n 3500 jaar geleden. De top van de Pico de las Nieves, is het hoogste punt van het Eiland en bereikt niet minder dan 1949 meter. De omgeving daar is bergachtig, groen en ruig. Gran Canaria heeft een gevarieerde kustlijn die bestaat uit bijvoorbeeld rotsstranden, zwarte lavastranden, baaien en in het Zuiden vind je de mooie zandstranden. In het Noorden zul je veel plantages vinden, onder andere bananen, koffie en tabak wordt hier verbouwd. Mocht je naar het Zuiden van Gran Canaria gaan, dan mag je het 600 meter brede, woestijnachtige gebeid van Maspalomas niet missen!

Klimaat Gran Canaria

In Gran Canaria kun je dankzij het heerlijke weer, het hele jaar door een zonvakantie plannen. Vier je kerst lekker bijvoorbeeld lekker op het strand! Gran Canaria geniet van een zonnig en warm, subtropisch klimaat. De temperatuur is vrijwel het hele jaar door ongeveer hetzelfde dankzij de vochtige noordoostpassaat oftewel ‘Calisio’ en de Canarsiche stroom, dat is een aftakking van de Golfstroom. De stad Las Palmas heeft volgens de universiteit van Syracuse zelfs het beste klimaat van de hele wereld! In het binnenland, richting de bergen is het wat koeler als langs de kust. Op de hoogste bergen van het Eiland kan zelfs enkele maanden per jaar sneeuw liggen. Terwijl de temperatuur tijdens de Calima (Wind vanuit de Sahara) soms wel kan oplopen tot 40 graden. Ook hangt er dan een stofwolk van Saharazand boven het Eiland. De gemiddelde jaartemperatuur op Gran Canaria is zo’n 22 graden met in Januari een gemiddelde van 17 graden en Augustus is de warmste maand, met gemiddeld 24 graden. Het zeewater is dankzij de golfstroom, bijna het hele jaar door tussen de 19 en 24 graden warm.

Bezienswaardigheden op Gran Canaria die je niet mag missen

Het prachtige Eiland van Gran Canaria is dankzij het ideale klimaat en prachtige stranden, zeer geschikt voor een lekkere ‘luier-vakantie’, maar ook voor de actieve vakantieganger is Gran Canaria een Eiland die je een keer moet zien! Wat dacht je bijvoorbeeld van de duinen van Las Palomas of de gedoofde vulkaan in het midden van het Eiland. Langs de kust spot je vrij eenvoudig een dolfijn en als je wat geluk hebt zelfs een zeeschildpad! Heel veel te zien dus en wij hebben een paar dingetjes die je echt niet mag missen, voor je op een rijtje gezet.

 • Las Maspalomas
  Las Maspalomas kunnen we misschien wel het bekendste stadje van Gran Canaria noemen. Je vindt hier naast grote hotels bijvoorbeeld veel restaurants en winkels. Het meest bijzondere van dit stadje is wel  Playa del Ingles. (Letterlijk vertaald; Strand van de Engelsen) Eigenlijk is dit een uit loper van de duinen en dit strand heeft daarom wit, of eigenlijk meer geel zand.
 • Vuurtoren van Las Maspalomas
  De vuurtoren van Las Maspalomas heeft maar liefst een hoogte van 56 meter en staat op het meest zuidelijk gelegen puntje van Gran Canaria. In het verleden diende deze vuurtoren als het oriëntatiepunt voor schepen die binnen kwamen. Deze mooie vuurtoren vind je op de grens van de stad met de duinen. Een ideaal vertrekpunt wanneer je een wandeling door de duinen wilt maken.
 • Pico de las nieves
  Letterlijk vertaald betekent dit; Het hoogtepunt/top van de sneeuw en is het hoogste punt van Gran Canaria. De top ligt op ongeveer 1950 meter hoog. Het is geen echte bergtop, waardoor wandelen naar de top van Pico de las Nieves niet zo vaak wordt gedaan. Wel zijn er verschillende uitzichtpunten (Miradors) waarbij je de berg kan zien. Een van de bekendste uitzichtpunten is Mirador del Pico de Los Pozos de Las Nieves. Je kunt hier de auto parkeren en via een trap naar het uitkijkpunt lopen. Je hebt hier een spraakmakend 360 graden uitzicht over Gran Canaria.
 • Rogue Nublo
  Rogue Nublo is het symbool van Gran Canaria. Deze rechtopstaande rots staat op het einde van een heuvel, waardoor hij behoorlijk opvalt in het ruige landschap. Je kunt er redelijk eenvoudig naar toe wandelen in een half uurtje, al is een deel bergopwaarts. Het uitzicht is prachtig, vooral aan de linkerkant.
 • Teror
  Als je nog tijd over hebt moet je echt even langs Teror. Een van de leukste en authentiekste stadjes van het Eiland. Het leven gebeurt hier geheel op straat. Zoek een leuk terras op het plein uit, neem een kop koffie en geniet van hoe het leven er hier echt aan toe gaat. Houd er wel rekening mee dat het hier heel druk kan zijn, voornamelijk met toeristen. Wij raden aan om dit prachtige stadje in de ochtend te bezoeken. Dan ontwaakt de stad en kun je echt genieten. Echt de moeite waard!