Als je al jarenlang droomt van een verre reis maken, maar denkt dat je hier heel veel geld voor nodig hebt, dan denk je verkeerd. Het is namelijk best mogelijk om een verre reis te maken en hiervoor onder de €1000 te blijven. Als je namelijk heel veel zelf regelt en goed bekijkt in wat voor accommodaties je gaat overnachten, zul je zien dat je met een budget van €1000 heel goed een verre reis kunt maken. Je moet gewoon even slim zijn en goed onderzoek doen, maar uiteindelijk zal het je heel veel geld besparen wanneer je dit goed aanpakt. Die droomreis waar je al jarenlang over nadenkt, kan dus zomaar werkelijkheid worden als je het op de juiste manier aanpakt!

Bespaar geld op je vliegtickets

Het duurste van je verre reis is eigenlijk gewoon je vliegticket. Hier begint het geld besparen dus eigenlijk al. Het is belangrijk als je een goedkoop ticket wilt hebben naar een bestemming ver weg, dat je flexibel bent in wanneer. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je eigenlijk wilt vliegen op vrijdag in de middag, maar dat een ticket voor een woensdagochtend heel vroeg juist goedkoper is. Zolang je hierin flexibel bent en makkelijk de datum van vertrek aan kunt passen, kun je al veel geld besparen. Daarnaast is het ook slim om op tijd te boeken. Zo kun je profiteren van een leuke deal als je een beetje geluk hebt. Bekijk dus alle aanbiedingen en houdt in de gaten wanneer jouw bestemming erbij zit.

Stel zelf je reis samen

Het is van belang te bedenken dat als je een all-inclusive reis wilt, je waarschijnlijk meer kwijt bent dan wanneer je voor een eigen samengestelde reis gaat. Als je een verre reis wilt maken met een budget tot €1000 dan zul je het moeten kunnen doen met een relatief laag budget per dag, zo’n €30. Op deze manier kun je heel veel zien en meemaken, maar moet je wel bedenken wat er binnen je budget past. Wanneer je een rondreis wilt maken van minimaal 2 weken en dit buiten Europa moet zijn, dan is het zeker mogelijk om dit voor een mooie prijs te realiseren. Een paar bestemmingen waar dit bij mogelijk is, staan hieronder uitgelicht.

Naar Sri Lanka met een budget

Sri Lanka is een hele mooie bestemming waar je met een budget van €1000 naartoe kunt reizen voor 2 weken. Het land heeft hele mooie stranden waar het heerlijk vertoeven is. Tevens kun je er ook nog eens surfen, theeplantages bezoeken en op safari. Het is een land met een rijke cultuur en een eveneens zo rijke geschiedenis. Dat maakt dat er genoeg te beleven is, ook als je met een budget rondreist. Het beste begin je in Colombo waarna je al snel door de rest van het land gaat trekken. Per dag ben je zo’n €25 per persoon nodig en zul je tickets aan kunnen schaffen vanaf €550. 2 weken rondreizen in dit land zou dus theoretisch gezien moeten kunnen vanaf €900.

Avontuurlijke rondreis in Jordanië

Wil je een reis vol avontuur, natuur, cultuur en geschiedenis dan is Jordanië wellicht een perfecte rondreis voor jou. Het is slechts 4.5 uur vliegen, maar door het verschil in cultuur waan je je aan de andere kant van de wereld. Jordanië heeft talloze Romeinse steden, prachtige ruige natuur en biedt je de mogelijkheid te drijven in de Dode zee. Probeer ook vooral een tocht door het woestijnlandschap van Wadi Rum te maken. Het is een divers gebied waar veel te beleven is. Een vliegticket is er al vanaf €431 en je zult per dag zo’n €40 kwijt zijn. Twee weken op reis naar dit land kan dus al vanaf €990.

Rondreizen door Cambodja

Mocht je graag een rondreis willen maken vol cultuur en daarnaast ook willen kunnen genieten van tropische stranden, kijk dan eens naar Cambodja. Als je slim bent, vlieg je naar het Thaise Bangkok en ga je daarna door naar Siem Reap in Cambodja. Hier kun je de beroemde tempels van Angkor bewonderen. Daarna zou je verder kunnen gaan naar Phnom Penh om de geschiedenis van het land te leren kennen. De eilanden bij Cambodja hebben dan weer prachtige stranden waar je je echt in het paradijs waant. Een vliegticket is te koop vanaf €420 en per dag ben je een budget van €28 nodig. Je kunt al 2 weken reizen door dit land vanaf €813 per persoon.